Menchov blijft gemotiveerd

De eerste Tour-week is voor Denis Menchov in het water gevallen. De kopman van Rabobank verloor erg veel tijd ten opzichte van Alberto Contador en Lance Armstrong. Op de rustdag inventariseerde de Russische wielrenner de schade.

De problemen begonnen al tijdens de tijdrit in Monaco. "Ik was er al bang voor, het was 'tricky'. Ik kwam ritme tekort. Na de Giro heb ik geen wedstrijd meer gereden. Dat was fysiek ook niet mogelijk. De weken ervoor heb ik wel hard getraind, maar het was niet genoeg," liet Menchov in een reactie weten.

Enkele dagen later ging de Rus, tijdens de ploegentijdrit, onderuit en verloor hij in Barcelona erg veel tijd, omdat hij zich in de staart van het peloton bevond. Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, vroeg zich zelfs af of Menchov zich nog wel focuste. "Ik heb het een paar dagen moeilijk gehad na die val. Lichamelijk, maar vooral mentaal. We verloren te veel tijd. Ik had er moeite mee de motivatie te hervinden. Pas in de bergen is het goede gevoel weer een beetje teruggekomen", liet de kopman van de Nederlandse formatie weten.

Toch zegt Menchov elke dag beter te worden. Daarnaast kijkt hij uit nar de laatste week in La Grande Boucle. Dan worden namelijk de Alpen beklommen. "Er zijn meer renners die te veel tijd hebben verloren, zoals Sastre, zoals Evans. Of we eens moeten praten om een pact te sluiten? Soms is praten niet eens nodig."

Tot slot liet de Rus weten nog altijd aan het klassement te denken. "Eerst wil ik richting top tien, daarna kan ik het doel nog bijstellen. Het zijn andere doelstellingen dan vooraf, maar we moeten omgaan met de situatie. Wat er gebeurd is kan ik niet meer terugdraaien."