Sutil kende remprobleem in kwalificatie

Force India-coureur Adrian Sutil kende in de kwalificatie in Groot-Brittannië een zware crash. De Duitser kende een remprobleem met zijn auto en kwam en ongedeerd vanaf. Hierdoor moet hij van de achttiende plaats starten, terwijl zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella morgen als zestiende start.

"Ik denk dat we een goed weekend hadden en tot de crash kende ik een goede kwalificatie," zei Sutil. "Ik had een remprobleem toen in Abbey in wilde gaan. Ik trapte het pedaal in, maar er was geen reactie. Ik heb nog geprobeerd een groot ongeluk te voorkomen, maar ik crashte hard. Ikzelf heb niets en helaas hebben we voor morgen nog veel werk te verzetten."

"Gelukkig Adrian in orde en we nemen het mogelijke probleem dat zijn auto had uiterst serieus. We willen achter de oorzaak van het probleem komen en het oplossen. De auto's waren snel genoeg om in de top 15 te komen en door het verkeer en het probleem van Adrian kwamen we niet op onze verdiende startplaatsen uit. We kijken uit naar een competitieve race en we gaan proberen om met onze vooruitgang richting de punten te rijden," zei engineer Dominic Harlow.

Submitter:  Bron: FOK!sport