Drenthe: "Ik ging huilend naar huis"

Royston Drenthe heeft zich in de Spaanse pers, net als eerder al in Holland Sport, kwetsbaar opgesteld.

Drenthe, anderhalf jaar geleden overgekomen van Feyenoord, kent moeilijke tijden in Madrid. De linksbenige speler wordt niet zelden uitgefloten door zijn eigen fans en speelt sinds de trainerswisseling nog maar zelden in het maagdelijk witte shirt. Het gaat echter beter met hem, merkt hij zelf ook. "Ik slaap beter en ik hoop ook dat ik meer aan het team kan bijdragen. De voorlaatste keer dat ik in Bernabéu speelde, ging ik naar huis. Huilend."

"Gabriel Heinze en de aanvoerder (Raúl, red.) zijn belangrijk voor mij geweest", gaat hij verder. "Na afloop van de wedstrijd tegen Getafe zei Raul dat het hele team al hoopte dat ik erin zou komen, net als de fans. Maar ook jonge spelers als Sergio Ramos en Miguel Torres zijn heel belangrijk voor mij omdat ze weten hoe ik me voel."

"Slagen hier is echt belangrijk. In deze tijden richt ik me vooral om beter te worden op trainingen, mezelf scherper te krijgen en te wachten op de kans die komen gaat. Om te spelen in Bernabéu was een mooi gevoel, maar belangrijker is dat we hebben gewonnen", zei hij over de 3-2 zege op Getafe.

Over een mogelijk vertrek wil Drenthe dan ook niet denken. "Nooit. Ik wil plezier blijven hebben hier, geloof houden in mezelf en dus niet vertrekken. Ik wil belangrijk worden."