Dijkstra verlengt loopbaan met één seizoen

De dertigjarige Marieke Dijkstra is ook volgend seizoen nog op de Nederlandse hockeyvelden te bewonderen. De geroutineerde verdediger van Kampong heeft besloten om er nog één jaar achteraan te plakken.

Dijkstra maakte afgelopen zondag in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen HGC haar rentree nadat ze lang buitenspel stond wegens een duimbreuk. "Het ging goed", aldus de 13-voudig international. "Pas tegen het einde van de wedstrijd merkte ik dat de duim nog wat gevoelig was. Ik mag nu zeggen dat ik weer helemaal fit ben. Uiteindelijk is het herstel best snel gegaan."

Twijfel
Maar de rentree van de Utrechtse is niet het grootste nieuws van deze week. Dijkstra maakte dinsdag tegenover hockey.nl bekend dat ze in principe ook volgend seizoen bij Kampong hockeyt. De afgelopen maanden twijfelde de verdediger openlijk over een voortzetting van haar tophockeyloopbaan.

"Ik heb de laatste tijd veel nagedacht", zegt Dijkstra. "En ik ben tot de conclusie gekomen dat ik nog niet wil stoppen. Ten eerste vond ik het niet leuk om het zo af te moeten sluiten. Dan zou ik mijn laatste seizoenshelft bijna geheel hebben moeten missen door die duimbreuk. En daarnaast vind ik het spelletje gewoon veel te leuk. Ik kan en wil het hockey nog niet missen."

Submitter:  Bron: Hockey.nl