[NHL] Uitslag Penguins - Flyers

De Philadelphia Flyers hebben wederom een nederlaag moeten slikken tegen de Pittsburgh Penguins. Dit keer speelden ze stukken beter dan in de eerste wedstrijd, maar een tweetal domme straffen van de Flyers in overtime bracht de beslissing.

Man van de wedstrijd was Bill Guerin. Hij maakte twee goals, terwijl zijn laatste play-offgoal van 18 april 2000 dateert. Evgeni Malkin maakte de andere goal, en zorgde voor twee assists. Verder speelden de beide goalies, Marc-Andre Fleury (Penguins) en Martin Biron (Flyers) erg goed.

De Flyers kwamen in de eerste periode op voorsprong door een goal van Scott Hartnell. Hij wist een schot van Matt Carle van richting te veranderen. In deze periode domineerden de Flyers. De Penguins wisten weliswaar twaalf keer op doel te schieten, maar waren zelden echt gevaarlijk. Penguins-goalie Fleury moest daarentegen een aantal keren zijn reflexen gebruiken.

In de tweede periode veranderde het wedstrijdbeeld en kwamen de Penguins wat beter in hun spel. Dit resulteerde in een goede powerplay-aanval met Sidney Crosby die de puck naar Malkin passte bij een uitbraak. Malkin gaf vervolgens een crosspass op Bill Guerin die vrij stond, en deze wist Martin Biron, die als gevolg van de crosspass uit positie was, te verschalken.

In de derde periode vielen twee goals. Eerst scoorde Darroll Powe met verrassend afstandsschot dat houdbaar leek voor Fleury. De Penguins werden steeds wanhopiger omdat ze er niet echt meer doorheen kwamen, en gingen uit de vreemdste posities op doel schieten. Er was wederom een powerplay nodig om te scoren. Kristopher Letang schoot van afstand de puck binnen via de schaats van Evgeni Malkin, die het doelpunt op zijn naam kreeg.

In de overtime periode ging het spel gelijk op met goede kansen aan beide kanten. De Flyers kwamen in overtalsituatie door een straf van Hal Gill, maar wisten hier niet van te profiteren. Mike Knuble kon door goed verdedigen van de Penguins geen goede positie voor de goal van de Penguins krijgen, en haalde uit frustratie, zonder dat de puck in de buurt was Letang neer. Vlak daarna kreeg Claude Giroux een penalty omdat hij bewust de stick van Chris Kunitz brak. Uit de vijf-tegen-driesituatie die ontstond wisten de Penguins te scoren via Bill Guerin. De stand in de serie is nu 2-0 in het voordeel van de Penguins.