Maaskant alweer gepikeerd over de arbitrage

Na afloop van het 4-0 verloren duel bij Heracles Almelo, was NAC-coach Robert Maaskant niet tevreden over het spel van zijn ploeg, maar zeker ook niet over de arbitrage. In de ogen van de coach ging scheidsrechter Ben Haverkort in de situatie rondom de strafschop in de fout.

Scheidsrechter Ben Haverkort gaf Heracles een strafschop, nadat zijn assistent hierop attendeerde. "Ik vind dit een kwalijke zaak. De scheidsrechter heeft het voorval geconstateerd en liet daarna doorspelen. Het kan niet zo zijn dat hij daarna op aanwijzing van de grensrechter of de vierde man alsnog een strafschop geeft," aldus Robert Maaskant tegenover ANP. "Óf we laten de scheidsrechter beslissingen nemen, óf we moeten iedereen maar mee laten beslissen. Dit is al de derde week op rij dat we op deze manier worden benadeeld."

Toch was Maaskant niet alleen kritisch op de leiding. "We hebben niet thuis gegeven. Het was schandalig hoe de voorhoedespelers verstoppertje speelden. Daardoor kwam de defensie onder druk te staan," zo merkte de NAC-coach op.