Golfer Karlsson naar KLM Open

Robert Karlsson is de grote publiekstrekker dit jaar bij de Dutch Open. Naast de Zweed nemen ook titelverdediger Darren Clarke en de Nederlanders Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Joost Luiten aan het toernooi in Zandvoort.

Karlsson is één van de beste golfers van Europa en bezet momenteel de zevende plaats op de wereldranglijst. Vorig jaar won hij als eerste Zweed de Order of Merit van de Europese Tour, het geldklassement op basis waarvan toegang tot het slottoernooi wordt bepaald.

Laatste Nederlandse winnaar van het toernooi was Maarten Lafeber in 2003, maar toen werd het toernooi nog op de banen van de Hilversumsche Golf Club gespeeld. In 2007 werd Joost Luiten nog tweede, hij ontbrak vorig jaar echter vanwege een polsblessure.

Daarvan is Luiten inmiddels hersteld. . "Mijn pols voelt goed en ik heb geen pijn", stelde hij vrijdag op de persconferentie van het toernooi. "Ik stel geen datum op mijn rentree, maar het ziet ernaar uit dat het april of mei wordt." De Dutch Open vindt plaats van 20 tot 23 augustus.