Ferrari goed onderweg in Maleisië

Ferrari lijkt er dit Formule 1-weekend in Maleisië goed bij te zitten. In de tweede vrije training in Sepang reden Kimi Räikkönen en Felipe Massa de snelste tijden van de dag, maar in de eerste sessie kende de Finse voormalige wereldkampioen nog wel een probleem.

Er steeg rook op uit de cockpit van de Ferrari. Dit leek te komen doordat de brandblusser afgegaan zou zijn, maar het bleek een defect KERS te zijn. "Vanochtend hadden we een probleem met het KERS. Dat heeft ons een beetje tijd gekost, maar die verloren tijd konden we in de middag weer goedmaken. We dachten al dat de situatie hier anders zou zijn dan in Melbourne, maar het is nog steeds erg moeilijk om te zeggen hoe we er precies voor staan. Waar we echter wel zeker van kunnen zijn, is dat als we geen problemen met de auto hebben, we erg competitief zijn. We hopen morgen een goede kwalificatie te kunnen hebben," aldus Räikkönen die tevreden was over de bolide.

Ook zijn teamgenoot Massa was erg te spreken over de auto en de banden. "De situatie lijkt anders te zijn dan in Australië, in ieder geval wat de banden betreft. Er is hier meer grip en de zachte banden werken vrij goed, zelfs over de lange afstanden. Aan het begin van de lange runs had ik wel wat problemen met onderstuur in de snelle bochten en overstuur in de langzame bochten, maar tegen het einde van de dag was de wagen veel beter te besturen en kon ik een paar goede rondetijden rijden. Het is eerlijk gezegd wel een opluchting om hier bovenaan de tijdenlijsten te staan, ook al is het natuurlijk nog maar vrijdag," aldus de Braziliaan.