Rijders Brawn GP zoeken naar juiste balans

Tijdens de vrijdagtrainingen op het circuit van Sepang bleek vandaag dat het team van Brawn GP ook in Maleisië tot de snelste teams behoort.

Jenson Button en Rubens Barrichello reden in de ochtendtraining naar plaats drie en vier, terwijl ze in de middagsessie de zevende en de zesde tijd reden. Beide coureurs worstelden nog wel met de balans.

"We hebben goed werk verricht op een baan waarop het altijd moeilijk is om een goede balans te vinden voor de auto en de banden. Onze evaluatie van de zachte en de harde band was erg nuttig en hoewel we nog het een en ander moeten doen aan de balans van de auto, was het een erg positieve dag," aldus Barrichello na afloop.

"We hebben vooral gewerkt aan het verbeteren van de balans. Het grootste probleem is dat de banden en de remmen hier vrij gemakkelijk blokkeren, dus daar zullen we nog even goed naar moeten kijken. We zijn er nog niet helemaal, maar het gaat wel de goede kant op en ik ben vol vertrouwen dat we de optimale afstelling kunnen vinden voor de kwalficatie van morgen," zei teamgenoot Button.