Van der Wiel tevreden

Gregory van der Wiel startte zaterdagavond tegen Schotland (3-0) voor het eerst in de basis van Oranje. De Ajacied is tevreden met het spel, maar ziet ook verbeterpunten.

"In het begin kijk je de boel een beetje aan," vertelt de jonge verdediger op de website van de KNVB. "Als het lekker gaat, doe je al snel meer. En voel je de reactie van het publiek ook. Op een gegeven moment groei je meer in de wedstrijd en krijg je meer zelfvertrouwen. Ook met je medespelers."

De 21-jarige Amsterdammer vindt dat hij nog meer rendement uit zijn acties moet halen. "Mijn voorzet moet nog beter. En soms als ik de achterlijn haal, doe ik nog de verkeerde dingen. Bij Ajax laatst ook weer. Dan is er nog te weinig rendement."

Toch liet Van der Wiel tegen Schotland zien dat hij op de rechtsbackpositie goed uit de voeten kan. "Ik wil proberen om dit vast te houden en te laten zien dat ik elke wedstrijd graag wil spelen. De rechtsbackpositie heeft al een tijdje geen vaste invulling gehad, dus dat is wel goed. Ik ga mijn best ervoor doen."