Van Dijk complimenteert VVV met mentaliteit

VVV-Venlo poetste gisteren tegen FC Eindhoven de nederlaag tegen Telstar overtuigend weg. Met 6-0 werd de tegenstander uit Brabant aan de kant geschoven.

VVV-trainer Jan van Dijk toonde zich na afloop dan ook een gelukkig man. "We hebben opnieuw aangetoond over mentaliteit te beschikken. We hebben nog niet twee keer achtereen verloren en nu hebben de jongens het opnieuw rechtgezet. Ik heb complimenten over de wijze hoe ze met de omstandigheden zijn omgegaan", zei Van Dijk tegen de aanwezige pers.

"De ploeg die het scherpst zou spelen, won. Dat betekent ook risico's nemen. Je moet op zo'n ondergrond ook pijn lijden. Met schaafwonden de kleedkamer inkomen, is onvermijdelijk. Maar ik heb tegen de jongens ook gezegd. 'Dan krijg je morgen vrij, dan kun je je laten behandelen'."

"We moesten alles geven en dan hebben we ook gedaan. De opbouw van achteruit was heel degelijk en we speelden heel geconcentreerd. Dit was één van de beste wedstrijden van ons dit seizoen. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere."