Schuster ontslagen bij Real Madrid

Aan het tijdperk Bernd Schuster bij Real Madrid is een eind gekomen. De Duitser is vanmorgen ontslagen bij ‘De Koninklijke’.

Dinsdagmiddag staat er een persconferentie gepland waar de trainerswissel bekend wordt gemaakt. De eerder dit seizoen bij Tottenham Hotspur ontslagen Spanjaard Ramos zou zijn debuut al kunnen maken tegen Zenit St. Petersburg in het toernooi om de Champions League.

Reden voor het ontslag zijn de slechte resultaten van de ploeg. Real staat momenteel vijfde in de Spaanse voetbalcompetitie, met een achterstand van negen punten op de koploper Barcelona, en is ook al uitgeschakeld voor de beker. Tevens ging de ploeg twee maal ten onder tegen Juventus in de Champions League. Komend weekend staat de kraker Barcelona – Real Madrid op het programma.

Update 15:40

Juande Ramos volgt Schuster als trainer op. Ramos werd in oktober nog ontslagen bij Tottenham Hotspur wegens tegenvallende prestaties. Wel wist hij met de Spurs de League Cup te winnen. In Spanje was de trainer succesvol met Sevilla, waarmee hij twee keer op rij de UEFA Cup won, alsmede de Copa del Rey.