Schöne: "Ik dacht al dat-ie er binnen was"

Terwijl de regen op het dak van de Amsterdam ArenA kletterde verloor NEC van Ajax (2-0). De Amsterdammers speelden niet groots, maar een zeer zwak NEC kon nooit aanspraak maken op de winst. Toch had NEC'er Lasse Schöne reden tot klagen. Goal.com sprak met de middenvelder.

Na 33 minuten leek Schöne een strafschop te hebben verdiend toen hij net binnen het zestienmetergebied werd tegengehouden door Ajacied Thomas Vermaelen. Scheidsrechter Bossen liep al naar de stip, maar veranderde op advies van zijn grensrechter de koers naar de rand van het strafschopgebied.

Onterecht, bleek uit de herhaling. "Zie je wel, dat dacht ik al", zegt Schöne gefrustreerd bij het horen van dat bericht. "Het stond toen 0-0. Dan krijg je een hele andere wedstrijd", aldus Schöne tegen Goal.com.

Het was tekenend dat iedereen bij NEC het na afloop over dat moment had, want de Nijmegenaren kwamen er voetballend niet aan te pas in Amsterdam, vond ook de Deense middenvelder. "Het was slordig. Of de wedstrijd in Zagreb meespeelde? Natuurlijk, maar Ajax had ook een zware pot in de benen. Dus dat mag geen excuus zijn."

"Eigenlijk gaat het 44 minuten gelijk op en dan maak je zo’n stomme fout en loop je achter de feiten aan", vervolgt hij. "Het was geen fantastische wedstrijd. We hadden net wat scherper moeten zijn, want nu was het steeds net niet."

Wat vond Schöne van het spel van tegenstander Ajax? "Nou, je weet natuurlijk altijd dat Ajax-uit een lastige pot is. Als je een fout maakt kunnen ze dat snel uitspelen. Goed vond ik ze niet spelen, maar wij moeten naar onszelf kijken. Het was niet best."

Toch gaat het met Schöne zelf niet zo slecht. "Ik zit lekker in m'n vel. Ik heb in het begin van dit seizoen vaak vanaf links gespeeld, maar vandaag speelde ik centraal. Dat vind ik toch wel lekker", besluit hij zijn verhaal met een glimlach.