Stevens: "Heb moeite om af te koelen"

PSV kreeg gisteren een flinke tik te verwerken. Roda JC was met 2-3 te sterk, waardoor de goede 2-0 zege op Marseille geen vervolg is gegeven. Trainer van de Eindhovenaren, Huub Stevens, was na afloop ontgoocheld.

"Ik heb moeite om af te koelen", zei Stevens voor de camera's van Eredivisie Live. "We vervallen in dezelfde fouten als voorheen. Er komt bij ons wisselvalligheid voor die voor mij niet te verklaren is."

Waar het aan ligt, weet Stevens niet direct. "Het is voetbalgogme dat je moet hebben. Als je dan bepaalde afspraken niet nakomt, wordt het lastig. Ik kan me voorstellen dat er een bepaalde frisheid ontbreekt na woensdag, maar we maken fouten om de tegenstander in de wedstrijd te helpen."

"Ik heb gezegd tegen de spelers dat ze agressief moesten beginnen zodat we in de wedstrijd konden komen. Het tegengestelde gebeurde echter. Ik zie gewoon teveel wisselvalligheden. Er moet een constante situatie ontstaan. Ze wisten wat er vorig jaar is gebeurd en dat Roda hier altijd een goede pot op de mat weet te leggen."