Uitslag Aston Villa - Ajax

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup met 2-1 verloren van Aston Villa.

Ajax kwam al snel op achterstand doordat in de achtste minuut doelman Vermeer misgreep, waardoor Laursen de 1-0 kon binnenkoppen. Ajax dreigde overlopen te worden, maar kwam onverwachts toch op 1-1 toen Vermaelen boven iedereen uittorende en raak kopte uit een corner.

Na deze goal was het duel beter in evenwicht. Huntelaar, die de laatste tijd erg weinig scoort, miste een goede kans. Aan de andere kant van het veld maaide Young over de bal heen in kansrijke positie. Er leek voor Ajax niets aan de hand totdat Aston Villa via Barry vlak voor rust de 2-1 maakte.

Aston Villa begon de tweede helft wederom sterker dan Ajax. De Amsterdammers speelden slordig en leden veel balverlies waardoor de 3-1 eerder in de lucht hing dan de 2-2. Vooral dankzij het matige spel van de aanvallers van Aston Villa bleef Ajax in de wedstrijd.

Pas in het laatste kwartier kon Ajax weer wat terug doen. Een vrije trap van Huntelaar ging net over en een schot van Emanuelson werd met moeite gestopt. De gelijkmaker bleef echter uit.