Armstrong: "Tour de France 2009 zeer interessant

Het is onzeker of zevenvoudig winnaar Lance Armstrong aan de Tour de France van 2009 meedoet. De Amerikaan heeft echter wel gereageerd op de bekendmaking van de route van La Grande Boucle van volgend jaar.

"De route van de Tour de France 2009 komt bij mij over als innovatief en zeer interessant. Van de start in Monte Carlo met een tijdrit van vijftien kilometer, tot de herinvoering van de ploegentijdrit, van de etappes in mijn voormalige woonplaats Gerona helemaal naar een ander bezoek aan een oude vriend; de Ventoux. Ik kon mij niet een meer afwisselende Tour wensen," aldus Armstrong.

"Terwijl er een beetje spanning was en diverse discussie met de Tour en de organisatoren, ben ik mij er terdege van bewust dat er een nieuwe leiding is bij de ASO en kijk uit naar de komende gesprekken om tot een gemeenschappelijk doel te komen. Of het nu het promoten van Livestrong, de wereldwijde kankercampagne, is of de grootste wielerwedstrijd laten zijn wat het verdient, ik kijk uit naar volgend jaar. Ik wil ook de inzet van de UCI erkennen voor hun manier van strijden tegen dopinggebruik, een houding die onovertroffen is in de sportwereld."

De Amerikaan sprak ook nog over het kopmanschap bij het team van Astana. "Tot slot, over het leiderschap in het Astana-team van 2009. Het is niet logisch om al in oktober een leider aan te wijzen. We zijn bij Astana gezegend met het sterkste team ter wereld en ik kijk er naar uit om met deze geweldige renners te koersen. Ik loop lang genoeg mee om te weten dat wielrennen een teamsport is en ik zal me volledig toewijden aan de sterkste renner, in welke race dan ook. Of het nu Alberto Contador, Levi Leipheimer of Andreas Klöden is."