Canada wil Grand Prix redden

Een vertegenwoordiging van verschillende overheden in Canada reist deze week af naar Londen om met Bernie Ecclestone te praten over de toekomst van de Grand Prix in het land. Nadat de race voor volgend jaar van de kalender geschrapt is, is er actie ondernomen.

De delegatie bestaat uit de burgemeester van Montreal Gerald Tremblay, minister van de provincie Quebec Raymond Bachand en de Canadese minister van internationale handel Michael Fortier. Zij zullen donderdag met Ecclestone over de situatie praten.

"We zullen het hebben over een zakelijke deal," aldus Tremblay in de Canadese krant Financial Post. "Als we niets doen, is het verloren." Fortier zegt dat Ecclestone aan het vijfjarig contract moet worden gehouden. "Daar zijn nog drie jaar van over. Ik geloof dat we op basis van het contract door kunnen gaan."

Volgens Fortier zal het land met het verdwijnen van de Grand Prix inkomsten mislopen en dat wil de regering niet laten gebeuren. "We zullen doen wat we kunnen om te zorgen dat de Grand Prix in Montreal blijft."