Heerkes: "Hier staat een heel gelukkige man"

Heracles Almelo wist gisteren tegen NEC in de laatste minuut van de wedstrijd toch nog een punt te pakken. Ondanks het feit dat er weinig kansen waren voor de bezoekers, wist invaller Everton toch te scoren. Goal.com sprak na afloop met trainer Gert Heerkes.

"Ik ben heel gelukkig dat we hier nog een puntje hebben gescoord," aldus de oefenmeester van Heracles Almelo. "NEC was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg veel kansen. De tweede helft voetbalden we ongeveer op een gelijk niveau. Ik begrijp dat NEC niet tevreden zal zijn met het punt, maar wij zijn er hartstikke blij mee"

"Voor de wedstrijd heb ik nog even de statistieken nagekeken van NEC-Heracles en ik geloof dat we in de afgelopen vijf à zes wedstrijden niet tot scoren wisten te komen. Ik ben dus blij dat we een punt hebben weten te pakken en ook nog wisten te scoren, want dat hebben we niet vaak gedaan hier," verklaarde de coach, die door velen wordt gezien als de redder van Heracles Almelo.

Bij de Heraclieden vielen ook enkele spelers geblesseerd uit, waaronder Ricky van den Bergh en Darl Douglas. "Ik heb geen idee hoe het er voorstaat met de blessures en of ze het volgende duel weer mee kunnen doen. In eerste instantie lijkt het er op dat het blessures aan de lies en aan de spier zijn," lichtte de 42-jarige coach toe.