Shevchenko terug naar AC Milan

Andrei Shevchenko keert terug naar zijn oude werkgever AC Milan. Chelsea, de huidige club van de aanvaller, en de Italianen hebben dit op hun websites laten weten. De speler stond de afgelopen twee jaar onder contract bij de club uit Londen.

In de zeven jaar daarvoor was Shevchenko ook al actief voor AC Milan. In 2006 koos de Oekraïner ervoor om naar Engeland te verkassen en daar zijn geluk te beproeven. De gigantische afkoopsom, een slordige 45 miljoen euro, heeft de aanvaller nooit waar kunnen maken.

In zijn periode bij Chelsea speelde Shevchenko 37 wedstrijden en trof slechts negen keer doel. Hiermee verloor de speler zijn status als topspits al snel.

Drie dagen geleden had het er nog alle schijn van dat de transfer niet door zou gaan, maar Chelsea en AC Milan bereikten toch een compromis. Adriano Galliani, directeur van de Italianen, legde uit hoe dat tot stand kwam. "Na een serie telefoongesprekken zijn we tot een akkoord met Chelsea gekomen. We zijn erin geslaagd de speler terug te halen die de meeste goals heeft gemaakt in ons shirt in de laatste vijftig jaar."