Renault niet in top tien

Fernando Alonso en Nelson Piquet jr. hebben niet geweldig gepresteerd in de kwalificatie van Valencia. De Spanjaard meot zijn tweede 'thuisrace' aanvangen vanaf plek twaalf, en Piquet start als vijftiende in de Grand Prix van Europa morgen.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld over mijn kwalificatie", aldus een sippe Alonso. "Ik had absoluut op meer gehoopt. De race zal hierdoor ook iets moeilijker worden, maar we zijn op een stratencircuit, dus is er nog van alles mogelijk in de race. We zullen vanavond een goede strategie moeten verzinnen, waarbij we ook rekening houden met eventuele safety carperioden, want de kans dat die er komen is zeker aanwezig."

Nelsinho was zo mogelijk nog minder blij met zijn resultaat: "Ik ben niet tevreden met mijn kwalificatie. Ik had waarschijnlijk nog een betere tijd kunnen rijden. Ik denk niet dat dit kwalificatieresultaat een goede weerspiegeling is van hoe we er werkelijk voor staan. Ik hoop dat ik morgen een aanvallende race kan rijden en mezelf naar voren kan vechten."