Argentinië prolongeert voetbaltitel

Net als vier jaar geleden heeft Argentinië de gouden medaille veroverd op het olympische voetbaltoernooi. De ploeg van coach Sergio Batista versloeg in een matige finale Nigeria met 1-0.

In de eerste helft viel er mede door de hitte, het was zo'n 40 graden, weinig te genieten voor de toeschouwers. Het tempo lag laag en kansen bleven dan ook uit. Vanwege de warmte werd er zelfs een drinkpauze ingelast.

Ondanks dat het tempo nog steeds laag was, viel er in de tweede helft iets meer te beleven. Messi was dichtbij een treffer, maar Vanzekin wist te redden. De doelman van Nigeria moest even later wel capituleren toen hij geen antwoord wist op een stift van Di Maria.

In het vervolg van de wedstrijd zocht Nigeria meer de aanval, ze speelden echter te slordig om AZ-doelman Romero in de problemen te brengen. Vijf minuten voor tijd was Anichebe dicht bij de gelijkmaker maar Romero wist te redden.