Force India eens niet achteraan

Een beetje verandering: Force India bungelt eens niet achteraan het Formule 1-veld. Een achttiende en tiende plek voor Giancarlo Fisichella en een dertiende en zeventiende tijd voor Adrian Sutil waren vandaag de resultaten op het nieuwe circuit van Valencia.

Sutil zei na afloop van de tweede sessie: "Het was een interessante dag. Het is een zeer uitdagende baan, al voelt het meer als een permanent circuit dan als een stratencircuit, dankzij het gladde asfalt en de vele uitloopstroken. In de ochtend was het erg moeilijk om hier te rijden, door alle stof op de baan. In de middag ging het beter, maar als je even naast de lijn kwam, vond je nog steeds veel stof. We hebben nog wat problemen met de korrelvorming op de banden, maar verder ben ik tevreden. Ook de naadloze versnellingsbak lijkt een goede stap voorwaarts."

Teamgenoot Fisichella vond het ook wel goed gaan vandaag: "Dit is een erg leuk circuit om over te rijden, ondanks dat de baan in de ochtend erg vies en glad was. De tweede training verliep echter erg goed. We wisten snelle tijden te rijden en goede progressie met de afstelling te boeken. De naadloze versnellingsbak werkt ook goed. Ik ben benieuwd wat we in de kwalificatie en de race kunnen doen."