'Cannavaro wil terug naar Napoli'

Volgens het Franse L'Équipe gaat Fabio Cannavaro aan zijn laatste seizoen bij Real Madrid beginnen. De verdediger wil daarna terug naar Napoli, waar zijn loopbaan ooit begon.

Het contract van de 34-jarige Italiaan loopt volgend jaar zomer af. L'Équipe meldt dat zijn zaakwaarnemer, Gaetano Fedele, op een Italiaanse radiozender heeft gezegd dat dit zijn laatste seizoen in Spanje wordt. "Fabio wil zijn carrière afsluiten bij de club waar het ooit allemaal begon: Napoli," aldus Fedele.

Cannavaro werd in Napels geboren en doorliep daar de gehele jeugdopleiding. Toen Maradona bij Napoli speelde was hij ballenjongen. Na drie jaar in het eerste van Napoli vertrok hij naar Parma. Vervolgens speelde hij ook nog voor Internazionale en Juventus. In 2006 maakte de international de stap naar het buitenland. Met Real Madrid werd hij tweemaal kampioen van Spanje.

Deze zomer moest de Italiaan het EK aan zich voorbij laten gaan. Vlak voor aanvang van het toernooi raakte hij op een training van Italië geblesseerd.