Donington Park nieuwe locatie voor Britse GP

Vanaf 2010 zal de Britse Grand Prix niet meer plaats vinden op het circuit van Silverstone. De FIA Heeft in Silverstone bevestigd dat Donington Park de plaats van Silverstone zal gaan innemen. In 2010 zal voor het eerst sinds 1993 weer een Formule 1-race plaats vinden. De laatste winnaar op Donington Park is Ayrton Senna

Bernie Ecclestone is blij dat de Grand Prix van Engeland is veiliggesteld. "Eindelijk is de onzekerheid voorbij. Er is een contract getekend met Donington Park en de toekomst van de Britse Grand Prix is nu zeker. We wilden dat de Grand Prix van Engeland verreden zou worden op een circuit met de beste faciliteiten, iets waar de teams en de Britse fans trots op kunnen zijn. De ontwikkelingsplannen voor Donington geven ons dat. Het is een locatie die de Britse Grand Prix weer op de kaart zal zetten."

Ecclestone ging verder: "Helaas konden we Silverstone niet helpen met het verzamelen van geld om het circuit te verbeteren en de Formule 1 te behouden. Volgens mij had de regering de organisatie moeten ondersteunen en dat had ze minder dan 0,002 procent gekost van al het geld dat ze nu besteden aan de Olympische Spelen."

Ook Max Mosley liet weten tevreden te zijn met het akkoord: "Na vele jaren van geduldig, maar vergeefs overleg met de British Racing Drivers' Club, zijn we erg blij dat Bernie Ecclestone desondanks de toekomst van de Britse Grand Prix heeft veiliggesteld. We begrijpen dat het geplande ontwikkelingsprogramma voor Donington zal voldoen aan de hoge eisen van de FOM en dus krijgen de Britse fans eindelijk de kwaliteit die ze verdienen."