Vettel en Bourdais niet blij

Bij Sebastian Vettel ging gisteren de vlag uit. De Scuderia Toro Rosso-coureur zag namelijk voor het eerst in 2008 de eindstreep, maar hij is allerminst tevreden.

De Duitse jongeling werd zeventiende en laatste in Turkije. "Ik maakte een goede start, maar plotseling merkte ik dat ik een lekke linker achterband had opgelopen. Ik moest dus meteen de pits opzoeken. Daarna was er een probleem bij mijn tweede pitstop. Er was een probleem met de brandstofslang, waardoor er geen brandstof in de wagen kwam en ik een keer extra moest stoppen. Daarna was het een zware race, maar volgens mij viel er niet meer uit te halen dan dit. Ik heb in ieder geval een keer de finishvlag gezien."

Teamgenoot Sebastien Bourdais beëindigde zijn race in de grindbak, net nadat hij uit de pits kwam. "Er brak iets af aan de achterkant van mijn auto", aldus de viervoudig Champ Car-kampioen. "Ik remde gewoon op dezelfde plek als anders, maar opeens raakte mijn wagen in een spin. Dat was erg jammer, want tot dat moment ging alles redelijk goed. Ik zat vlak achter een Toyota en reed voor een Renault. Ook ik had trouwens een probleem tijdens het bijtanken."

Het was voor het laatst dat we een STR2B-wagen op de baan zagen. De STR3, door Bourdais tijdens een test aan schroot gereden, maakt tijden de Grote Prijs van en in Monaco zijn race-debuut.