Wenger woest op Taylor na charge

Arsène Wenger heeft forse kritiek geuit op Martin Taylor. De speler van Birmingham City haalde zaterdag, tijdens het duel tegen de ploeg uit Londen, Eduardo da Silva op schandalige wijze neer. De Kroaat hield er een gebroken onderbeen aan over en kan het EK van komende zomer vergeten.

"Taylor zou nooit meer op een voetbalveld mogen komen. Hij heeft er niets te zoeken," was de ongezouten reactie van Wenger. "Volgens mij is momenteel de geldende opinie dat Arsenal alleen te stoppen is door spelers te schoppen. Dit zat eraan te komen. Het seizoen van Eduardo zit erop. Misschien is hij er nog langer uit, dit is een heel zware blessure. Zijn medespelers waren van slag omdat ze Eduardo er zo bij zagen liggen."

Alex McLeish, manager van Birmingham City, nam Taylor in bescherming. "Martin is er ook kapot van. Hij is niet het type speler dat iemand moedwillig een gebroken been schopt. Martin maakt gewoonlijk geen vreselijke tackles. Volgens mij was er niet eens zo veel contact, misschien dat zijn schoen vaststond in de grond en dat de blessure daarom zo erg was."