[NASCAR] Villeneuve voorlopig zonder stoeltje

Jacques Villeneuve (#27) is zonder ook maar een meter geracet te hebben in een officiële NASCAR Sprint Cup race dit seizoen zijn race-stoeltje alweer kwijt. De diensten worden voorlopig overgenomen door NASCAR-veteranen Mike Skinner en Johnny Benson.

Villeneuve moest zich voor de Daytona 500 via een race kwalificeren. Tijdens deze kwalificatierace crashte hij en hierdoor kon hij niet mee doen aan de eerste race van het seizoen. Vlak na het ongeluk gaf Villeneuve aan dat hij het in de volgende wedstrijd in Californië gewoon weer opnieuw zou proberen. Zijn teambaas, Bill Davis, heeft dus anders beslist.

Volgens de officiële verklaring is het gebrek aan goede sponsoren de hoofdreden geweest waarom Villeneuve voorlopig niet meer mee mag doen. De Canadees was dicht bij een deal met een grote Canadese sponsor, maar deze ketste op het laatste moment af. De teambaas heeft overigens niet uitgesloten dat Villeneuve niet weer in de auto kan plaatsnemen. Zodra het juiste budget aanwezig is krijgt hij een nieuwe kans.