Hamilton sr: "Fantastisch kampioenschap"

Lewis Hamilton kon het kampioenschap vandaag pakken tijdens de Grand Prix van Brazilië, maar door een tijdelijk probleem met de versnellingsbak moest hij het kampioenschap uit handen geven. Desondanks is het Hamilton-kamp positief.

"Niemand bij ons is in mineur, we voelen ons geweldig", aldus papa Hamilton. "We hebben een fantastisch seizoen gehad. We komen volgend jaar terug, het team zal sterk zijn. Hopelijk zullen er dan geen problemen zijn die er dit jaar wel zijn geweest."

McLaren-teambaas Ron Dennis feliciteerde Ferrari en Kimi Räikkönen met het behalen van het kampioenschap, maar was na afloop duidelijk emotioneel. "Het was een klein probleempje met de versnellingsbak. De bak zette zichzelf tijdelijk in neutraal en herstelde zich daarna vanzelf weer", aldus Dennis. "Zulke momenten zijn erg moeilijk. Je moet de juiste mentaliteit hebben om hier uit te komen. Het kampioenschap was zo dichtbij, het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Het team heeft het in ieder geval uitstekend gedaan, het gehele seizoen door."