Ook Fu in finale Aberdeen GP

Marco Fu ontmoet Ronnie O'Sullivan in de Snooker-finale van de Grand Prix in Aberdeen. De Hongkonger was in zijn halve finale te sterk voor de Noord Ier Gerard Greene.

Het was een enorm gevecht tussen de twee, en het was al lang duidelijk dat deze wedstrijd tot het gaatje zou gaan. Beiden waren niet in staat een grote voorsprong uit te bouwen, en zo bleef de spanning behouden. Greene liep uit naar 4-3, maar zag Fu niet alleen langszij, maar ook voorbij komen, waardoor de man uit Hong Kong nog maar één frame benodigde.

Greene slaagde er nog wel in de stand gelijk te trekken, maar in het laatste frame kon Fu de druk weerstaan en pakte de wedstrijd en daarmee een plaats in de finale. Fu, die zelf vond dat hij niet goed speelde, behaalt hiermee pas zijn tweede finaleplaats van een rankingtoernooi in negen jaar. "Ik ben teleurgesteld in mezelf", aldus Fu. "Ik was niet nerveus, maar het was wel een uitputtingsslag. Ik voel me slecht, en ik speelde ook niet goed. Het is frustrerend om negen jaar lang geen finale te halen. Mentaal was ik de laatste jaren niet sterk genoeg, hopelijk ben ik dat wel in de finale."

Submitter:  Bron: FOK!Sport