[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 8

Komend weekend is het weer tijd voor een speelronde in de Eredivisie. De afgelopen week stond volledig in het teken van kwalificatiewedstrijden voor het EK, maar de komende dagen wordt er ook weer in de diverse competities gespeeld.

De Graafschap en Sparta openen het voetbalweekend. De ploeg uit Doetinchem begon goed aan het seizoen 2007/2008, maar is inmiddels naar de tiende plaats afgezakt. Dat is nog altijd geen slechte prestatie voor een ploeg die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Sparta staat drie plaatsen lager en wist slechts vijf punten uit zeven wedstrijden te halen. Twee weken geleden wist de club uit Rotterdam nog wel te verrassen door gelijk te spelen tegen Ajax (2-2).

Op zaterdag staat de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Excelsior op het programma. Vorig seizoen wist de ploeg uit Rotterdam-Zuid dit duel in eigen huis te winnen. Johanthan de Guzman zette zijn ploeg in de negende minuut op voorsprong. Uiteindelijk zou dit de enige treffer van het duel blijven. Verder nemen op deze dag ook Heracles en Vitesse het tegen elkaar op. De club uit Almelo ging vorig weekend hard onderuit tegen SC Heerenveen, mede door zeven treffers van Afonso Alves.

Een dag later staat de beladen derby tussen Willem II en NAC Breda op het programma. Vorig seizoen ging de Bredase formatie met de drie punten aan de haal. Het duel werd toen pas in de slotfase beslist. In de 84 minuut bracht Glen Salmon zijn ploeg op voorsprong. Zeven minuten later besliste Mike Zonneveld het duel door de tweede treffer binnen te schieten. Verder strijden ook AZ en SC Heerenveen tegen elkaar. De Alkmaarse formatie is niet in goede doen en speelde twee weken geleden gelijk tegen FC Groningen. De Friezen kenden twee weken geleden wel een goed weekeinde door negen keer tegen Heracles te scoren.

Is Alves komend weekend weer trefzeker? Weet Heracles de wedstrijd tegen Vitesse te winnen? En weet Feyenoord de koppositie in de Eredivisie te behouden of staat na dit weekend Ajax of PSV op de eerste plaats? Na de achtste speelronde zal duidelijk worden welke ploegen goede zaken hebben gedaan. Of het weer een weekend met veel doelpunten wordt, zal zondagavond duidelijk zijn.

Programma speelronde acht:

DatumThuis:Uit:
19-10De GraafschapSparta
20-10FeyenoordExcelsior
20-10AjaxNEC
20-10PSVVVV-Venlo
20-10HeraclesVitesse
21-10AZHeerenveen
21-10Willem IINAC Breda
21-10Roda JCFC Utrecht
21-10FC GroningenFC Twente
Submitter:  Bron: FOK!sport