Jong Oranje wint van Estland

Het Jong Oranje van Foppe de Haan klopte vanavond Jong Estland met 3-0. Jong Oranje ligt met deze overwinning op koers voor het EK onder-21.

Na precies 63 seconden lag de bal al in het net. Evander Sno tikte een voorzet van Roy Beerens in. Twee minuten later werd Real Madrid-speler Royston Drenthe onderuit gehaald in de zestien meter van de tegenstander. Luigi Bruins wilde de strafschop nemen, maar Drenthe stuurde de Feyenoorder weg en nam de penalty zelf. Helaas zonder succes, de bal werd naast het doel gemikt. Net voor de rust schoot Sno nog maar eens op het doel van Jong Estland. Dat schot werd onderweg van richting veranderd en onhoudbaar voor de doelman: 0-2.

Nederland speelde dominant en kwam defensief niet echt in de problemen. In de tweede helft maakte Roy Beerens met een laag en hard schot de 0-3. Het was de derde overwinning voor Jong Oranje in de EK-kwalificatiereeks.

Jong Estland - Jong Nederland 0-3
1' - Evander Sno 0-1
43' - Evander Sno 0-2
53' - Roy Beerens 0-3

Opstelling Jong Oranje: Kenneth Vermeer; Gianni Zuiverloon, Dirk Marcellis, Kees Luijckx, Jeroen Drost; Geert-Arend Roorda (63. Wout Brama), Luigi Bruins, Lorenzo Davids; Roy Beerens, Evander Sno (75. Leroy George), Royston Drenthe (85. Nordin Amrabat).