Raúl klaar voor CL-duel met Lazio

Raúl González Blanco, beter bekend als kortweg Raúl, heeft zijn zinnen gezet op de Champions League. Na winst op Werder Bremen moet zijn ploeg Real Madrid het vanavond opnemen tegen Lazio in Rome.

Als Raúl vanavond wordt opgesteld komt zijn totale aantal wedstrijden in de Champions League op 109. Roberto Carlos bracht zijn totaal gisteren op gelijke hoogte met zijn oud-clubgenoot. "Ik ben blij met de vorm van zowel het team als mijn eigen vorm", zegt de aanvaller van Real Madrid. "We zijn goed gestart, maar dat is het dan ook - een start. Ik speel meer naar voren dan vorig seizoen, en ik denk dat ik hier het best tot mijn recht kom", aldus de drievoudig winnaar van de Champions League, in 1998, 2000 en 2002.

Raúl was twee weken terug in het treffen met Werder Bremen trefzeker, en zette bovendien Ruud van Nistelrooij vrij voor doelman Tim Wiese om de winnende goal te maken. "We zijn de laatste jaren niet bijzonder ver gekomen, dus willen we nu weer de finale bereiken. Maar dat moet stapsgewijs, en dus zijn we ook hier pas net begonnen." Raúl denkt dat Lazio geen geweldige individuele spelers heeft, maar wel een zeer sterk team. "Ze spelen typisch Italiaans; verdedigend, spelend op de counter en efficiënt. Het zal voor ons niet gemakkelijk worden."

Het Madrileense wonderkind, inmiddels dertig jaar oud, is niet alleen een voorstander van winnen, maar ook omdat op een mooie manier te doen. "We willen droomvoetbal spelen en het publiek vermaken", vertelt de aanvoerder, die tot nu toe in 451 wedstrijden in de Spaanse Liga 192 goals maakte.

Om 20.45 zal de wedstrijd tussen de Italianen en Spanjaarden van start gaan in het Stadio Olympico. Lazio begon met een gelijkspel bij Olympiacos, terwijl Real Madrid thuis met 2-1 wist te winnen van Werder Bremen. De Duitsers en Grieken treffer elkaar om dezelfde tijd in het Weserstadion.