Joe Cole: "Terry toont karakter"

Vanavond treffen Valencia en Chelsea elkaar voor het tweede jaar op rij in de Champions League. Opvallende verschijning is John Terry, die de wedstrijd wellicht zal spelen met een masker.

Terry brak zijn rechter jukbeen in het doelpuntloze gelijkspel met Fulham afgelopen weekend. De captain van Chelsea onderging daarop zondag een operatie, maar kan vanavond met enige bescherming gewoon spelen. Volgens middenvelder Joe Cole is de verdediger zeer belangrijk voor Chelsea. "We kunnen eigenlijk niet zonder hem", zegt Cole. "Hij is de aanvoerder; binnen en buiten het veld. Hij toont karakter door zelfs te spelen nadat hij drie dagen geleden een operatie onderging."

Chelsea, dat niet goed presteert in de competitie, begon ook matig aan de Champions League, door thuis gelijk te spelen tegen het Noorse Rosenborg BK. Daarbij vertrok coach José Mourinho en moeten de Blues spelmaker Frank Lampard missen. Of Terry speelt is ook nog onduidelijk. "Hij wil spelen, dat is goed voor ons", zegt Avram Grant, de nieuwe coach. Didier Drogba en Michael Essien maken hun terugkeer in het elftal.