Todt baalt van betrouwbaarheidsproblemen

Jean Todt baalt van de betrouwbaarheidsproblemen met de Ferrari F2007. De teambaas van Ferrari beweert zelfs dat de slechte betrouwbaarheid ervoor heeft gezorgd dat het kampioenschap niet aangevoerd wordt door een Ferrari-coureur.

"Als we naast de constructeurtitel niet het coureurkampioenschap winnen is dat volledig toe te schrijven aan de betrouwbaarheidsproblemen," spreekt de Fransman duidelijk taal. "Die conclusie kan je wel trekken na een blik op de stand in het kampioenschap. In Australië, Engeland en Italië verloren we kostbare punten met Felipe Massa. In Barcelona en op de Nürburgring met Kimi Räikkönen. Als we daar punten hadden gepakt was er nu niet zo’n groot gat met de leider in de stand."

Desondanks kijkt Todt wel positief terug op dit seizoen: "Dit is ons eerste jaar na een tijdperk en we hebben zeven Grands Prix gewonnen, acht pole positions behaald en zijn bovendien kampioen bij de constructeurs geworden. De buitenwereld verwachtte een terugval van ons na een stabiele periode, maar we hebben het tegendeel bewezen. We hebben twee geweldige coureurs, het is alleen jammer dat we het ze zo moeilijk maken met een onbetrouwbare auto."