Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 4

Wekelijks zal FOK! sport na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Zondag stond de vierde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A blijft Hollandia het verrassend goed doen. De gepromoveerde ploeg uit Hoorn behaalde een overwinning van 2-0 op VUC en passeerde daarmee FC Omniworld op de ranglijst. VUC speelde een groot gedeelte van de wedstrijd met een man minder nadat Steve Kenepa met rood van het veld was gestuurd. FC Omniworld moest na vier wedstrijden afstand doen van de kop door het gelijkspel (2-2) bij DWS. Dat bood Hollandia, de ploeg die in de jaren negentig meerdere keren kampioen werd op het hoogste niveau, de mogelijkheid zich weer als nummer één te nestelen. Bij AFC was het zondag feest, omdat het gerenoveerde complex geopend werd. De spelers van AFC verhoogden de feestvreugde door de Amsterdamse derby met 2-1 te winnen van DWV. De winnende treffer werd in de zeventigste minuut gescoord door Garrett MacDonald. Tegenvaller voor AFC is de blessure van Mendel Witzenhausen. Hij kan donderdag niet mee doen in het bekerduel tegen FC Den Bosch.

In de hoofdklasse B blijft EVV het goed doen. De lijstaanvoerder uit Eindhoven won riant met 0-3 bij OJC Rosmalen. EVV was duidelijk een maatje te groot. Al in de eerste helft hadden de Limburgers op voorsprong moeten komen. Na rust was de wedstrijd snel beslist. EVV heeft een punt voorsprong op SV Meersen en DESK, die beiden ook wisten te winnen. Meerssen won de uitwedstrijd tegen UNA met 1-2 en DESK was thuis met 2-0 te sterk voor Schijndel.

Tot slot de hoofdklasse C WKE uit Emmen verspeelde in de vier duels tot nu toe nog geen enkel punt. Ook afgelopen weekeinde was de ploeg weer oppermachtig, tegen WSV uit Apeldoorn. WKE won met 1-4. WSV, zonder Ozcan en Erdal die op pad waren met het Turks futalteam, kon geen vuist maken tegen de bezoekers. Rheden verloor voor het eerst dit seizoen. De streekderby tegen Babberich ging met 3-1 verloren.