Geen paniek bij Italianen na gelijkspel

Frankrijk en Italië hielden elkaar gisteravond in evenwicht en sloten de EK-kwalificatiewedstrijd af met 0-0. De Fransen blijven hierdoor eerste in de groep, Italië staat nu derde achter Schotland dat tweede staat.
Patrick Vieira was tevereden met het resultaat. De aanvoerder van de Fransen sprak lovende woorden over zijn ploeg. "We speelden als een goed blok en dat maakt het een stuk gemakkelijker. De aanvallers hebben veel werk verricht door Pirlo niet aan voetballen toe te laten komen en Lassana Diarra heeft Del Piero perfect uit de wedstrijd gespeeld."

Alessandro Del Piero wist naderhand dat er meer in had gezeten. "Frankrijk was minder gespannen en trok zich gegroepeerd terug op eigen helft. Eigenlijk hadden we een beter resultaat neer moeten zetten, maar het was ook erg belangrijk niet te verliezen. Het was daardoor erg moeilijk de juiste balans te vinden. Uiteindelijk was het gelijkspel terecht."

Italië staat nu derde in Groep B met twee punten minder dan koploper Frankrijk. Roberto Donadoni, de Italiaanse oefenmeester, ziet nog kansen genoeg om kwalificatie af te dwingen. "Ik zie dit niet als een verloren kans. We hebben alles gegeven. Het is jammer dat we de eerste 25 minuten een beetje voorzichtig speelden, maar we hebben onze kansen gehad. Tegen het eind van de wedstrijd raakten we vermoeid."