Mogelijk wijzigingen bij Oranje

Er is een kans dat Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, wijzigingen aan zal brengen in zijn huidige selectie. Komende woensdag speelt Oranje namelijk de volgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië.

Na het treffen met Bulgarije werd bekend dat Wesley Sneijder en Demy de Zeeuw last hadden van lichte blessures. "We moeten kijken hoe dat afloopt", aldus de oefenmeester. ""Ik wil ook weten hoe het met de kuitblessure van Van der Vaart gaat. Misschien dat hij ook mee naar Albanië kan."

Van Basten maakte overigens wel duidelijk dat hij de huidige selectie niet alleen vanwege blessures aan kan passen. "We zijn bewust met 24 spelers aan de voorbereidingen op de duels met Bulgarije en Albanië begonnen", aldus de bondscoach. "Ik heb de selectie vrijdag tot 18 spelers teruggebracht. Maar ik heb ook gezegd dat de afvallers zich beschikbaar moeten houden. We hebben wel eens vaker problemen met twee wedstrijden vlak achter elkaar gehad. Ik wil met een zo'n fit mogelijke groep naar Albanië toe. We willen daar ook winnen."