Uitslagen Italië speelronde 2

In Italië werd dit weekend afgetrapt voor de tweede speelronde. Juventus en AS Roma wisten ook in de tweede ronde een winstpartij te noteren.

Internazionale met 2-0 te sterk voor Empoli
Met twee doelpunten had Zlatan Ibrahimovic zaterdag een groot aandeel in de overwinning van Internazionale. De regerend kampioen kwam bij Empoli al snel op voorsprong. Al in de dertiende minuut scoorde de Zweed zijn eerste doelpunt. Internazionale begon moeizaam aan de competitie door een 1-1 gelijkspel tegen Udinese. Zonder Patrick Vieira (knieblessure) en Julio Cesar, die vorige week rood kreeg, begon Internazionale tegen Empoli. Met name na rust was Empoli de betere ploeg maar reserve-doelman Francesco Toldo hield zijn doel schoon. De Nerazzurri kwamen zeven minuten voor tijd op een 0-2 voorsprong na wederom een doelpunt van oud-Ajacied Ibrahimovic.

Juventus laat langs Cagliari
Met een 3-2 overwinning wist Juventus wederom drie punten te pakken. In een beladen duel tegen Cagliari won Juve pas in de laatste minuut door een doelpunt van Giorgio Chiellini. Tweemaal kwam de vers gepromoveerde club op voorsprong en tweemaal kwam Cagliari op gelijke hoogte.

De 1-0 viel na rust en kwam van de voet van David Trezeguet. Een strafschop zorgde voor de gelijkmaker niet veel later. Gianluigi Buffon wist de bal nog aan te raken maar desalniettemin rolde de bal over de lijn. Kort daarna wilde de arbiter de bal wederom op de stip leggen maar hevige protesten van Juventus en een kort onderhoud met de grensrechter weerhielden hem daarvan. Alessandro Del Piero zorgde voor de tweede treffer. Tien minuten voor tijd benutte Pasquale Foggia wederom een strafschop. In blessuretijd wist Juventus alsnog te winnen. Er vielen twee rode kaarten. Jonathan Zebina mocht vertrekken na twee keer geel bij de tweede strafschop, Cagliari-speler Cristiano Del Grosso kreeg ook tweemaal geel en kon ook gaan douchen.