Kingfisher: "Investeren in Spyker"

Onlangs werd bekend dat het Indiaase Kingfisher samen met de familie Mol een bod heeft uitgebracht op Spyker F1. Kingfisher-directeur Vijay Mallya kan niet wachten om het team over te nemen, en zo India op de kaart te zetten.

"Team India staat op de grid", vertelde Mallya tijdens een persconferentie. "Ik droom al lang van een eigen Formule 1-team en ik wachtte gewoon op de juiste kans." Samen met de familie van Michiel Mol heb ik een bod uitgebracht op Spyker F1 en het lijkt onafwendbaar dat het Nederlandse team niet langer dan één jaar actief zal zijn in de hoogste klasse van de autosport".

Kingfisher wil dat de Indiërs zich meer aangetrokken gaan voelen tot de Formule 1. Mallya heeft de middelen om het budget van het team flink op te krikken en zal dat ook doen als dat nodig is: "Ik kan nog niks zeggen over het budget van 2008, maar als het omhoog moet en het is rendabel, dan zullen we dat doen. 2008 is het begin van een gestage ontwikkeling. Verwacht geen wonderen". Of het team in 2008 nog steeds Spyker gaat heten is nog niet bekend. Met een Indiase eigenaar zal het niet vreemd zijn als er in ieder geval een Indiër gaat rijden voor het team. "Het zou geweldig zijn om een Indiase rijder in een Indiase auto te hebben, maar dat moeten we met het team overleggen", aldus Mallya.