Van der Sar twijfelt over contract

Het is nog onduidelijk of Edwin van der Sar zijn huidige contract met Manchester United zal verlengen. Aan het einde van vorig seizoen kwam de doelman onder vuur te liggen na een aantal opzichtige fouten. Er gingen zelfs geruchten dat de Nederlander zijn plaats aan Ben Foster af moest staan.

Foster staat voorlopig nog buitenspel, vanwege een zware blessure. Hierdoor kan Van der Sar zich ook volgend seizoen enige tijd bewijzen in het doel van Manchester United. De sluitpost merkt echter wel op dat ook Tomasz Kuszczak, een jonge Poolse keeper, ook graag in het doel van The Mancunians wil staan. "Bij een club als Manchester United moet je altijd presteren, je moet het altijd laten zien. Doe je dat niet, dan staat er altijd iemand klaar om je plaats over te nemen. Zo werkt dat nu eenmaal."

De doelman van het Nederlands Elftal gaf overigens wel toe dat hij vorig seizoen fouten heeft gemaakt, die ook voorkomen hadden kunnen worden. Hiermee refereerde Van der Sar naar de wedstrijden tegen Portsmouth en AS Roma. "Ik was aan het eind van het afgelopen seizoen niet zo betrouwbaar als normaal. Ik weet ook niet precies hoe dat kwam. Maar het belangrijkste is om hiervan te leren. Vorig seizoen was gewoon een heel lang en zwaar seizoen. Nu ik een paar weken rust gehad heb, voel ik me weer topfit."

Van der Sar weet nog niet wat er in de toekomst gaat gebeuren. "Het heeft geen nut om nu al met dat soort zaken bezig te zijn. We kijken in januari wel verder."