Goed begin HHC in kampioenscompetitie

HHC Hardenberg is de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs goed begonnen. De kampioen van de hoofdklasse C was op vreemde bodem met 0-3 te sterk voor Rijnsburgse Boys, de kampioen van de hoofdklasse A.

Op sportpark de Middelmors in Rijnsburg trapten de teams vandaag af voor de eerste wedstrijd in de kampioenscompetitie, waaraan ook IJsselmeervogels deelneemt. Rijnsburgse Boys, dat vorig seizoen de zaterdagtitel misliep op basis van strafschoppen, was favoriet voor de ontmoeting met HHC Hardenberg.

De oranjehemden wonnen echter de slag op het middenveld en namen brutaal de leiding door Stefan Buitenhuis (foto). Zijn eerste goal, na 26 minuten, had een waarschuwing moeten zijn voor de thuisploeg. In de 35e minuut mocht de middenvelder echter nog een keer scoren. HHC kon dan ook gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong.

In de tweede helft slaagde Rijnsburgse Boys er niet meer in om zich terug te knokken in de wedstrijd. HHC kwam in de slotfase zelfs nog op 0-3, door een mooi doelpunt van Gerard Kocks. Hij passeerde doelman Tim Orlowski vanaf een meter of veertig. Toen de ervaren scheidsrechter Auke van der Horn voor het laatst floot, stonden deze cijfers nog altijd op het scorebord. Zo eindigde de wedstrijd in een duidelijke overwinning voor de gasten.

Na afloop wist Rijnsburgse Boys wel de strafschoppenserie met 5-2 te winnen. Dit is van belang als er na afloop van de competitie twee teams gelijk staan. Zaterdag mag HHC Hardenberg thuis aantreden tegen de regerend landskampioen bij de amateurs, IJsselmeervogels.