DC: Sluiter ten onder tegen Murray

De eerste partij van de Davis Cupontmoeting tussen Nederland en Groot- Brittannië is gewonnen door de Britten. Raemon Sluiter slaagde er in Birmingham tegen Andy Murray niet in om voor een stunt te zorgen en verloor met 3-6, 5-7 en 2-6.

Sluiter, de nummer 140 van de wereld, maakte het de nummer elf van de wereld lastig, maar meer ook niet. Sluiter gaf zijn eerste servicebeurt weg met twee mislukte volleys, waarna Murray eenvoudig de eerste set binnenhaalde.

In het tweede bedrijf hield Sluiter gelijke tred met het 19-jarige talent. Een paar ongelukkige beslissingen in het nadeel van Sluiter gaven de doorslag. De Nederlander kreeg een voetfout tegen en na tussenkomst van de arbiter werd een service van Murray als ace geteld. Ondanks dat beide beslissingen correct waren, wond Sluiter zich dermate op dat hij zijn concetratie verloor en daarop ook de set.

In de derde set plaatste Murray een break in de derde game. Ondanks dat Sluiter kansen kreeg om de achterstand recht te trekken, liet Murray op de lastige momenten zien dat hij een klasse beter was.

Submitter:  Bron: NOS-TT