Uitslagen Schotland speelronde 31

In de Schotse competitie leed Celtic voor de tweede achtereenvolgende manier een nederlaag. Glasgow Rangers zette naaste concurrent Aberdeen met 3-0 opzij.

Nummer drie Aberdeen ging met 3-0 onderuit tegen de nummer twee Glasgow Rangers. Kris Boyd was de man van de wedstrijd. In de achtste minuut kopte hij raak na een voorzet van Alan Hutton, en in de 25e en 31e minuut voerde hij de score op tot 3-0. Zijn tweede treffer kwam tot stand via een intikker, doelpunt nummer drie schoot hij in de boeken nadat Hutton de bal had teruggelegd.

Falkirk was vandaag met 1-0 te sterk voor koploper Celtic. De ploeg van Gordon Strachan had al in de zevende minuut op voorsprong kunnen komen. Craig Beattie wist echter bij de strafschop zijn hoofd niet koel te houden en miste. Tien minuten later was het Steven Thompson die het het enige doelpunt van de wedstrijd wist te maken.

Ondanks de tweede nederlaag gaat Celtic nog steeds ruimschoots aan de leiding. De nummer twee, Glasgow Rangers, heeft een achterstand van dertien punten.