Uitslag PSV - Girondins Bordeaux

PSV is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions Leauge te winnen. In het Philips-stadion was Girondins Bordeaux met 3-1 te sterk. Faubert, Dalmat en Darcheville scoorden voor de Fransen. Alex redde de eer voor de ploeg van trainer Ronald Koeaman.

PSV begon aan de wedstrijd zonder Carlos Salcido. Trainer Koeman wilde geen risico's met de verdediger nemen, omdat de speler bij een volgende gele kaart geschorst zou zijn. Dit konden de Eindhovenaren niet gebruiken, aangezien ze al geplaatst waren voor de volgende ronde. Arouna Koné, Ibrahim Afellay, Manuel da Costa kregen rust en kwamen niet in actie. Ook Girondins Bordeaux was niet op volle oorlogssterkte naar Eindhoven gekomen. Een aantal vaste spelers, waaronder Johan Micoud, kon niet spelen, vanwege blessures of schorsingen.

Om 20:45 trapte de Franse ploeg af voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Ismaïl Aisatti bezorgde de Eindhovenaren binnen de minuut al een kans, maar dit schot ging over. Ook de Fransen kregen een goede kans via Jean-Claude Darcheville. De speler kopte de bal recht in de handen van Heurelho da Silva Gomes. PSV kwam al vrij snel op achterstand na een treffer van Julien Faubert. Door een misverstand tussen Alex en Michael Reiziger kon de Fransman de eerste goal van de wedstrijd aan laten tekenen. Niet veel later kreeg de ploeg van trainer Koeman een goede kans via Edison Mendéz, maar de keeper van de Fransen pareerde het schot. Na een kwartier viel de thuisploeg op een goede manier aan, maar Diego Tardelli wist de bal niet in de touwen te jagen.

Na bijna een half uur spelen verdubbelde Girondins Bordeaux de voorsprong. Stéphane Dalmat stifte de bal op een fantastische manier achter Gomes, waar Alex eigenlijk in had moeten grijpen. Niet lang hierna kreeg Timmy Simons een goede kans, nadat Jefferson Farfán een corner had genomen. De Belg wist de bal echter niet op doel te werken. Ongeveer tien minuten na de vorige treffer was het opnieuw raak. Bordeaux vergrootte de voorsprong ditmaal via Darcheville. De aanvaller stuurde de doelman van PSV het bos in en ook Eric Addo kon dit doelpunt niet voorkomen. In de slotfase van de eerste helft kregen de twee ploegen nauwelijks nog kansen.

De eerste doelpoging in de tweede helft was afkomstig van Dalmat, maar hij kon de problemen voor PSV niet vergroten. Vijf minuten later probeerde Philip Cocu een schot op doel. De keeper, Ulrich Ramé, had hier duidelijk moeite mee, gezien het effect wat aan de bal zat. Nog geen minuut later probeerde de middenvelder opnieuw, maar wederom wist hij het net niet te vinden. Langzaam maar zeker voerde de Eindhovenaren de druk een beetje op. ntal kansen, maar deze werden niet verzilverd. De Franse ploeg werd, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer teruggedrongen op de eigen helft.

Ook in de laatste twintig minuten leunde de Franse ploeg op de verdediging en liet PSV komen. De mannen van trainer Koeman kregen het niet voor elkaar om de defensie van Girondins Bordeaux uit te spelen. De Eindhovenaren wisten hierdoor bijna geen kansen te creëren, waardoor het onmogelijk was om de achterstand te verkleinen. Tien minuten voor tijd wist Koné deze linie toch te passeren, maar werd licht aangetikt door Florian Marange. In de slotfase van het duel kon PSV de eer nog redden. Alex wist een vrije trap te benutten, nadat de ploeg een vrije trap kreeg na een overtreding op Patrick Kluivert. In blessuretijd kreeg laatstgenoemde nog een grote kans, maar de bal ging naast.