Waterreus inzetbaar tegen Sevilla

De kans is groot dat AZ Ronald Waterreus in kan zetten tijdens het UEFA Cup-duel met Sevilla. De ploeg uit Alkmaar heeft namelijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de sluitpost toe te voegen aan de bestaande speellijst van het Europese voetbaltoernooi.

"Het kan en mag", aldus Louis van Gaal, trainer van AZ, tegenover De Telegraaf. "Wij moeten daartoe een formulier ondertekenen, dat onze twee keepers Joey Didulica en Khalid Sinouh geblesseerd zijn. Dat zijn ze op 14 december voor het uitduel met Sevilla."

Ronald Waterreus tekende maandag geleden een contract bij de Alkmaarse ploeg, welke hem tot het einde van dit seizoen aan de club verbindt. Het is voor de doelman wel mogelijk om in de winterstop te vertrekken, aangezien hij in de Major League in Amerika wil gaan spelen. De verwachting is dat de geblesseerde keepers, Didulica en Sinouh, dan weer hersteld zijn van hun blessures.

AZ en Sevilla, respectievelijk eerste en tweede in de groep, zijn beiden al geplaatst voor de volgende ronde in het UEFA Cup-toernooi. Deze wedstrijd staat dan ook vooral in het teken van de groepswinst.