RvD: Gusev wint proloog

Vladimir Gusev is in Düsseldorf het snelste gebleken in de proloog van de Ronde van Duitsland. In Düsseldorf had de Rus 6 minuten en 42 seconden nodig voor een parcours van 5,5 kilometers.

Op twee bruggen over de Rijn na, was het parcours in Düsseldorf vlak te noemen. De renners hadden meer last van het wisselvallige weerskarakter: regenbuien werden afgewisseld met zonneschijn. Lange tijd stond Linus Gerdemann aan de leiding. Gusev was echter ondanks de regen negenhonderdsten sneller dan de Duitser. Tijdritspecialist Sebastian Lang legde beslag op de derde plek. De winnaar van vorig jaar, Levi Leipheimer, stelde teleur en moest 41 seconden prijs geven.

Het was tot op het laatste moment afwachten of favoriet Alexander Vinokourov nu wel of niet aan de start mocht verschijnen, maar dit was toch het geval. De Kazak reed met weinig wedstrijdritme in de benen naar een verdienstelijke tiende tijd. Stef Clement is met de vijftiende plaats momenteel de best geklasseerde Nederlander. Hij was twee seconden sneller dan Thomas Dekker, die als kopman voor de Rabobank-ploeg mag worden beschouwd.

Uitslag proloog:

#CoureurPloegTijd
1.Vladimir Gusev (Rus)DSC6.42
2.Linus Gerdemann (Dui)TMOz.t.
3.Sebastian Lang (Dui)GST0.01
4.Laszlo Bodrogi (Hon)C.A0.03
5.Alexei Markov (Rus)CEI0.08