Zuid-Korea te sterk voor Togo

Zuid-Korea heeft zijn eerste wedstrijd op het WK weten te winnen. Tegen debutant Togo werd het 2-1, nadat de Zuid-Koreanen bij rust nog achterstonden met 0-1.

De wedstrijd begon met een flater van de wedstrijdorganisatie. Bij het afspelen van de volksliederen werd het volkslied van Zuid-Korea tweemaal afgespeeld. Gelukkig zagen ze hun fout in, zodat daarna ook het volkslied van Togo gewoon was te horen.

De wedstrijd zelf begon rustig: Veel balverlies van zowel Zuid-Korea als Togo en weinig echte kansen. In de elfde minuut kreeg Togo de eerste kans van de wedstrijd, maar Kader schoot over. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Zuid-Koreanen meer balbezit, in de 22e minuut was Choi dichtbij de openingstreffer, maar hij maakte een overtreding.

In de 31e minuut was het Togo die de 1-0 wist te scoren. Kader kwam vrij voor doelman Woon-Jae Lee, en doordat de Zuid-Koreaanse verdedigers niet opletten, kon de Togolees de 1-0 binnenschieten. In de 42e minuut had Togo zelfs de kans op de 2-0. De Afrikanen kregen een vrije schop net buiten het strafschopgebied van de Zuid-Koreanen maar de snoeiharde bal werd door de Zuid-Koreaanse doelman gepakt.

Zuid-Korea probeerde aan het eind van de tweede helft nog om meer druk te zetten in de jacht op de gelijkmaker, maar meer dan een aantal kleine kansjes leverde dat niet op.

Dick Advocaat bracht aan het begin van de tweede helft Ahn in het veld, waardoor de Zuid-Koreanen in een 3-4-3 opstelling gingen spelen. Dit leverde direct al meer kansen op. In de 53e minuut werd Abalo Dosseh met een tweede gele kaart van het veld gestuurd nadat hij een doorgebroken Park net buiten het strafschopgebied neerhaalde. Uit de vrije trap die volgde scoorde Chun Soo Lee snoeihard de gelijkmaker.

Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de mannen van Dick Advocaat. Zuid-Kore kreeg meer en meer kansen en in de 72e minuut nam het dan ook een 2-1 voorsprong dankzij invaller Ahn die met een hard schot op doel keeper Agassa kansloos liet.

Daarna kregen beide teams nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Opstellingen:

Zuid-Korea: Woon-Jae Lee, Young-Pyo Lee, Jin-Cheul Choi, Young-Chul Kim, Jin-Kyu Kim (Jung Hwan Ahn/46), Chong-Gug Song, Eul-Yong Lee (Nam-Ik Kim/68), Ji-Sung Park, Ho Lee, Jae-Jin Cho (Kim S.S/83), Chun-Soo Lee

Togo: Agassa, Assémoassa (Forson/62), Nibombe, Abalo Dosseh, Tchangai, C.Touré, M.Salifou, Romao, Coubadja, Adebayor, Senaya Jr (A. Touré/57).

Scoreverloop:

Zuid-Korea - Togo 2-1
31' Kader 0-1
54' Chun Soo Lee 1-1
72' Ahn 2-1

53' Abalo Dosseh (Tog/2x geel)
24' Romao (Tog)
41' Young-Chul Kim (Zko)
51' Chun Soo Lee (Zko)