"Geen paniek rond Landis"

Ondanks de belabberde prestatie van Floyd Landis in de Dauphiné Libéré blijft men bij Phonak vertrouwen houden op een goed resultaat van de Amerikaan in de Tour de France.

Tijdens de afgelopen editie van de Dauphiné moest Landis vlot lossen in de bergetappes. Hij kwam na een week koersen niet verder dan een teleurstellende zestigste plaats in het algemeen klassement met iets minder dan een uur achterstand op winnaar Leipheimer. Toch heeft Phonak-teammanager John Lelangue vertrouwen dat Landis mee kan doen om de Tourzege.

"Geen paniek!" meldde Lelangue. "Dit is gewoon weer zijn eerste grote koers na een tijdje uit competitie geweest te zijn. Toen Floyd op de Mont Ventoux voelde dat hij het tempo van de besten niet meer kon volgen, heeft hij besloten niets te forceren en is in zijn eigen tempo verder gegaan. Zo heeft hij ook de ronde uitgereden." In zijn indrukwekkende voorseizoen wist de Phonak-coureur drie rondes (Ronde van Californië, Parijs-Nice, Tour de Georgia) op zijn naam te schrijven.