Drietal zoekt naar voorzitter KNSB

De Nederlandse schaatbond (KNSB) is nog altijd op zoek naar een nieuwe voorzitter. Nu heeft de bond een commissie van wijze mannen samengebracht. Hierin zitten Ard Schenk, Jan Loorbach en Joop Janssens.

Janssens is in het verleden voorzitter geweest van het gewest Noord-Brabant/Limburg. Loorbach is advocaat en was bestuurder bij de Nederlandse basketbalbond en het NOC*NSF. Schenk is de bekendste van de drie. In zijn actieve carriére als schaatser werd hij meerdere keren olympisch-, wereld- en Europees kampioen. Bovendien heeft hij ook bestuurservaring binnen de KNSB en de ISU.

Het is de bedoeling dat het drietal eerst een profielschets van de gewenste voorzitter gaat maken. Hierna gaat Schenk op zoek naar de persoon die hier het meeste aan voldoet. De huidige voorzitter van de KNSB, Jacob Reitsma, heeft eerder al aangegeven dat hij dit jaar terug zal treden. De reden zou zijn dat de fysieke belasting voor hem te hoog is. Reitsma is namelijk ook nog burgemeester van de Friese gemeente Wymbritseradiel.

Tot slot heeft het trio de opdracht gekregen om te bekijken of er nog meer interne zaken binnen de schaatsbond zijn die opgelost moeten worden.