STR wil best V8-motor gebruiken

Scuderia Toro Rosso, het tweede Red Bull team, wil naar eigen zeggen hun gelimiteerde V10-motor best inruilen voor een V8-motor.

Wel zit er een garantie aan de ruil. Zolang Cosworth, de motorleverancier van het voormalig Minardi team, geen garantie kan geven dat het STR dezelfde behandeling als het Williams-team geeft, gaat de deal niet door. Cosworth heeft die garantie vooralsnog niet gegeven, dat zou betekenen dat STR het jaar afmaakt met een V10 motor. Ook volgend jaar zou het dan nog met die krachtbron mogen rijden.

"Ik wil graag zo snel mogelijk de Cosworth V8 gaan gebruiken, maar dat is nog niet mogelijk", vertelt Red Bull-baas Mateschitz in het blad Autosport. "We hebben nog een contract tot en met 2007. Ik wil dat best aanpassen om de V8 te kunnen gebruiken, maar dan wil ik net als Williams behandeld worden." Tot die tijd zal Toro Rosso gewoon de V10 gaan gebruiken.

De teams Midland F1 en Super Aguri zijn groot tegenstander van de V10 van STR. Mateschitz denkt echter dat deze teams blij moeten zijn met de gelimiteerde motor. "Voor mij is bewezen dat de ingrepen die werden doorgevoerd om de V10 te beperken echt werken", zegt de teambaas. "De andere teams moeten er gewoon even aan wennen dat Toro Rosso niet het Minardi van vroeger is."